Bahan-bahan :
- Bawang putih (cincang halus)
- Mentega
- Demi glaze
- Serbuk lada hitam
- Garam
- Air
Cara-cara :
- Cincang bawang putih hingga halus diatas papan cincang.
- Bancuh demi glaze dengan air suam.
- Tumiskan bawang putih dengan sedikit mentega. Kemudian tuangkan demi glaze yg telah dibancuh dan masak sehingga pekat.
- Masukkan serbuk lada hitam dan garam secukup rasa.
- Masak sehingga mendidih dan untuk lebih nampak cantik, letak sedikit mentega di akhir proses memasak.
SIAP DAH KAWAN2...hehehe. sos lada hitam boleh dimakan dengan pelbagai jenis makanan. Asalkan tuan dan puan semua sukakannya. =) senang je kan?? so, jangan tunggu lagi.buatlah sekarang..hee
maaf la letak dalam bekas plastik je. org bujang kn..hehe
credit to Faiz Rahman.
No comments:
Post a Comment